Belgische ondernemers lanceren webapplicatie voor realtime planning

planza‘Iets van plan?’ Dat is het motto achter www.planza.com, een initiatief van Koen en Jeroen De Smet. Vader en zoon, zaakvoerders van vertaalbureau www.oneliner.be, zetten samen hun schouders onder het project.

Gat in de markt

Planza vult een gat in de markt, zoals werd bevestigd door een voorafgaande onafhankelijke marktstudie. Én het is een idee gegroeid uit een dubbele frustratie: het zijn steeds dezelfde mensen die opdraaien voor de hele organisatie van professionele en/of privé-events events en er zijn bovendien geen tools voorhanden om dit soort events efficiënt te plannen.

Daarvoor de geschikte applicatie ontwikkelen én met succes in de markt zetten, is een hele uitdaging. Maar beide ondernemers gaan ervoor!

Gebruiksvriendelijke online plaza

JeroenStel, je probeert een groepsskivakantie, een teambuildingevent of een meeting te plannen. Natuurlijk kunt u enkele voorstellen voor een datum en/of plaats sms’en, een takenlijst doormailen en de details over de telefoon bespreken. Jeroen De Smet: “Een bekend scenario… Zo’n gefragmenteerde aanpak is echter verre van efficiënt en zorgt al gauw voor stress en tijdverlies. Met Planza is dat verleden tijd.”

Een groep vrienden, clubleden of collega’s samenbrengen, een datum prikken, een locatie kiezen, taken verdelen, een discussie starten en nota’s delen. Het kan allemaal op Planza! Geen ingewikkelde desktopapplicatie, maar een gebruiksvriendelijke online plaza waar groepsleden elkaar ontmoeten en samen hun plannen snel en concreet vormgeven. Binnenkort ontvangen gebruikers realtime eventgebonden informatie zoals weersvoorspellingen, verkeersinformatie, niet te missen evenementen enz. op basis van tijd, plaats en groepsprofiel. En dat dankzij onze suggestiemodule die wij de @PlanzaWizard noemen.

Eerste ECHT sociale medium

Planza is een sociaal medium dat het ego achter zich laat: tot nu toe lag de nadruk vooral op het ik: wie ben ik (Facebook / Linkedin), wat doe ik (Twitter), waar ben ik (Foursquare), wat zijn mijn interesses (Pinterest)… Bij Planza ligt de nadruk op wij – op samenwerken dus. Planza is een uitgesproken collaboratief en realtime medium, de eerste telg van de volgende generatie van écht sociale media…

Platform met mogelijkheden

KoenPlanza is een single page HTML5-webapplicatie die qua mogelijkheden en snelheid helemaal aanvoelt als een native app. Het is een onafhankelijk platform, ontwikkeld met focus op maximaal gebruiksgemak, doordachte ergonomie en een strak design. Het maakt gebruik van recente technieken zoals websockets en client- (Backbone.js) en server-side (Node.js) Javascript voor een desktop look&feel in de browser. De website past design en tekst automatisch aan de schermgrootte van ieder toestel aan. Ook op dat vlak was de ondersteuning door een professioneel vertaalbureau een troef, want taallengteverschillen zijn voor schaalbare websites een serieuze uitdaging. “Planza enkel in het Engels aanbieden, was geen optie”, aldus Koen De Smet. “Je laat anders gigantische markten links liggen en dus bieden we Planza in 11 talen aan.”

Vertaalbureau www.oneliner.be is bovendien een ideale bondgenoot voor wereldwijde lokalisering, marketing en ondersteuning en dit dankzij lokale partners met voelhoorns in alle werelddelen. De Smet vervolgt: “Een pluspunt voor een onderneming zoals www.planza.com, die het uiteraard moet hebben van een geglobaliseerde aanpak.”

Alle huidige functies van Planza zijn gratis en zullen gratis blijven. Wanneer we de bètasticker van Planza verwijderen, zullen gebruikers zich kunnen abonneren op een Planza Pro account (later meer daarover).

Voortaan overschaduwt de inspanning voor en na het event niet langer de ontspanning: just focus on the fun! En geen nood: je kan nog altijd fysiek meeten en telefoneren indien je de gezelligheid daarvan zou missen, alleen kan het nu efficiënter.

Planza Home

Planza Events

Planza Dashboard

Planza Who

Planza Where

Planza When

Planza Contacts

 

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!