Innovatieve producten en prototypes gezocht voor de week van het ontwerpen

Call_ShapingMatter_web1

Design Platform Vlaanderen steekt opnieuw van wal met een expositie, dit keer met innovatieve materialen, productieprocessen en verbindingen toegepast in innovatieve producten of prototypes. De expo wordt een showcase van Vlaamse innovaties, aangevuld met inspirerende producten en concepten uit het buitenland. De expositie vindt plaats tijdens de Week van het Ontwerpen van 22 tot 30 juni 2013 in de Kortrijkse Budafabriek.

Voor deze expositie wordt gezocht naar innovatieve producten en prototypes waar nieuwe materialen, productieprocessen of verbindingen in toegepast worden uit verschillende sectoren: meubelen, consumentenproducten, verpakking, kledij,… De producten mogen zowel marktklaar zijn als zich nog in een conceptueel stadium bevinden.

Mogelijke topics: toepassen van innovatieve materialen / smart materials / bio gebaseerde materialen / (bio) composieten / gerecycleerde materialen / innovatieve productie processen / low range manufacturing / 3D printen / innovatieve verbindingsmethoden / etc.

Bedrijven die deelnemen aan dit unieke initiatief kunnen rekenen op een aantrekkelijke reeks voordelen in het kader van de Week van het Ontwerpen: meer dan 5.000 professionele bezoekers, bedrijven, ontwerpers, high potentials en een publiek van designliefhebbers; een inspirerende omgeving met innovatieve topproducten van Vlaamse en buitenlandse ondernemingen; expo met de beste eindwerken van diverse ontwerpopleidingen; aaneenschakeling van netwerkmomenten via tal van industriële themadagen; gericht naar Vlaanderen en de hele Eurometropool; ondersteuning door een grote mediacampagne.

Deelnemen?

Deelname is gratis en kan via het invullen van dit formulier. Stuur dit samen met minstens twee afbeeldingen voor 5 april 2013 naar [email protected]. Het Design Platform Vlaanderen zal uit alle inzendingen een selectie maken van de 30 meest innovatieve producten, materialen en/of productietechnieken. Eens geselecteerd is de deelname bindend. De geselecteerde producten worden opgenomen in de expositie en de catalogus.

Voor meer info en vragen, kan u contact opnemen met Tore Bleuzé: +32 (0)496 06 11 64

Design Platform Vlaanderen, een samenwerking van Design Vlaanderen, Flanders InShape, Flanders Fashion Institute, Designregio Kortrijk en Design Hub Limburg, tracht één strategisch beleid voor Vlaams ontwerp uit te stippelen en dit in binnen- en buitenland te promoten. Het initiatief kadert in het programma van Vlaanderen in Actie (VIA) en krijgt steun van de Vlaamse ministers van economie (Agentschap Ondernemen), innovatie en cultuur.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!