Start-to-Appathon in Kortrijk!

applab

Bericht aan software developers en designers die klaar zijn voor een nieuwe uitdaging…. De Hogeschool West-Vlaanderen organiseert samen met de opleiding New Media & Communication Technology en de Stad Kortrijk een code fest!Op 27 juni is “The Level”, het gloednieuwe gebouw van de Hogeschool West-Vlaanderen de locatie voor  AppLabAllen daarheen!

Wat? 

Een hackathon, appathon of code fest is een event waar software developers en designers in kleine teams aan een bepaalde applicatie werken. Meestal gaat het om apps voor smartphones of tablets of webapps die in een browser draaien. Benieuwd? Tijdens De Week Van Het Ontwerpen kan je in Kortrijk deelnemen aan AppLab!

Deelnemen aan AppLab betekent niet dat je op het einde van de dag een afgewerkt product moet voorstellen. Het is vooral de bedoeling om in groep inspiratie op te doen en nieuwe concepten te laten rijpen. Ideëen die later uitgewerkt en gelanceerd kunnen worden.

Wie?

AppLab wordt georganiseerd door de opleiding New Media & Communication Technology (NMCT) aan De Hogeschool West-Vlaanderen (HOWEST) in samenwerking met Stad Kortrijk. De onderwerpen voor AppLab gaan dan ook allemaal over de stad Kortrijk.

Deelnemers kunnen aan de slag met allerhande info, die de stad aanlevert: demografische gegevens met technische ondersteuning van Intercommunale Leiedal, gegevens rond parkeerbeleid van Parko, informatie omtrent studentenkoten in de stad en data om een bedrijfsgids voor Kortrijk te bouwen.

De deelnemers kunnen daarnaast ook een eigen onderwerp aanbrengen, op voorwaarde dat het onderwerp gelinkt is aan de stad Kortrijk.

Waar? 

AppLab gaat door op donderdag 27 juni in “The Level”, het nieuwste gebouw van de Hogeschool West-Vlaanderen (Botenkopersstraat 2 in Kortrijk). Vanaf volgend academiejaar wordt het ook de thuishaven van de opleiding Digital Arts & Entertainment (DAE).

Wanneer? 

Op donderdag 27 juni om 14u start AppLab met een briefing over de onderwerpen. Tijdens het volledige event kunnen de deelnemers beroep doen op inhoudelijke en technische ondersteuning om van hun app een pronkstuk te maken. Bezoekers kunnen bij de verschillende teams een kijkje gaan nemen om de ontwikkeling van een app te volgen.

Na de presentaties van de verschillende teams wordt de winnaar ca. 23u bekendgemaakt. Dit team kan, net als de teams met een ereplaats, rekenen op een leuke prijs.

Wil je erbij zijn? Inschrijven kan hier. Succes!

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!