Tripodmaker: niet zomaar een 3D printer

Tripodmaker

TripodMaker, de nieuwe Delta 3D Printer is niet zomaar een 3D printer. Think B.I.G. is het motto: 20 x 20 x 35 m³ behoort tot de capaciteiten. The sky is het limit, of toch bijna. Deze printer belooft daarnaast snelheid, kwaliteit én reduceert het risico op kromtrekken tot nul, dankzij het gebruik van een heet oppervlak. Pieter-Jan Vandendriessche, Vlaams designer, schonk in 2012 het levenslicht aan deze new print kid in town. Sinds 2013 kan je de TripodMaker ook in de US en Europa verkrijgen.

Wie is nu het creatieve brein? Pieter-Jan studeerde Mechanical Engineering aan de Katholieke Universiteit in Leuven en ging daarna in Rotterdam aan de slag. Ondertussen leidt hij projecten bij het Antwerpse Atlas Copco.

In 2012 experimenteerde Pieter-Jan al met het RepRap-project, een doe-het-zelf- 3D-printer. Maar hij ontdekte snel de beperkingen: lage kwaliteit en verminderde snelheid. De lancering van de Marlin software voor delta 3D printers deed een belletje rinkelen. Zijn ervaring met RepRap en de nieuwe software motiveerde om beter te doen dan de DIY-kits.

En zo deed de TripodMaker zijn intrede!

Project coördinator en freelance copywriter. Houdt van taal. Van bloggen. Van mensen met passie. En van uitdagingen!

  • facebook
  • googleplus
  • twitter

Facebook Comments

One Comment

  1. Pingback: Wat Creativeskills.be-nieuws gemist?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>