Wat u deze week miste op Creativeskills.be

Credits: We Find Wildness
Credits: We Find Wildness

Overheerste deze week de drukte van de eerste schooldagen? En had je bitter weinig tijd voor het Creativeskills.be-nieuws? Vrees niet, wij schotelen je weer een mooi overzicht voor. Helemaal up-to-date het weekend beginnen was nog nooit zo makkelijk :):

StartUpBus Europe 2013: op weg naar succes!

StartUpBus organiseert de meest intensieve start up hackathon ter wereld. Topondernemers bouwen tijdens een driedaagse busrit aan een nieuwe tech business. Een spannende wedstrijd tussen het kruim van de deelnemende tech communities. De StartUpBus doorkruist maar liefst 6 landen met zo’n 150-tal deelnemers. De editie in 2013 wordt de 3e Europese competitie en vindt plaats van 27 tot 30 oktober. Let’s hit the road!

The Creativity Gym: de ultieme fitness voor je creatieve projecten

Bij het woord studeren denken we vaak automatisch aan stoffige klaslokalen en saaie professoren. Drie docenten van de opleiding Interactive Multimedia Design [Thomas More hogeschool Mechelen] vonden dat het anders kon en spendeerden een groot deel van hun zomervakantie aan het inrichten van The Creativity Gym: géén fitness, maar wel een creatieve ruimte waar je kan coden, designen, brainstormen, netwerken of simpelweg chillen met gelijkgestemde zielen tijdens één van de vele workshops en events.

Eco-constructie via 3D-printing

3D-printen is in onze huidige maatschappij al lang geen verre toekomstmuziek meer. Je moet niet ver zoeken of je leest er bijna dagelijks wel een artikel over. We gebruiken het meer en meer en de interessante projecten en nieuwe toepassingen springen als paddenstoelen uit de grond.

Laundry Pod

Is het een Airfryer, is het een slazwierder? Neen het is de Laundry Pod! (Zing voor effect.) Of je hebt momenteel een vrij hoog what the f*ck-gehalte, of je bent aan het wegdromen bij onze Belgische Mega Mindy. Welke van de twee het ook moge zijn, richt nu je aandacht op de Laundry Pod. Waarom? Heel simpel: de Laundry Pod is eigenlijk een compact en mobiel, eco-vriendelijk wasmachine.

Ontdek de dichtstbijzijnde 3D-printer dankzij 3D-Hubs

3D-printing wordt steeds populairder, maar slechts een kleine groep creatievelingen bezit ook effectief een 3D-printer. En voor dat probleem is 3D Hubs de ideale oplossing.

Genoten van die artikel? Deel het met jouw netwerk!